Informatie over Sardinië

Hier wat tips over Sardinië

Ontdek Sardinië

Sardinië ontdek je het beste met de auto (of motor). De wegen zijn op zich goed, alhoewel er niet veel snelwegen zijn. Zodra je de snelweg af bent hou er wel rekening mee dat er soms gaten in de weg kunnen zitten. De lokale bevolking rijdt best hard op de wegen dus wees daar bedacht op. De afstanden zijn dan ook wat "langer" vanwege bochtige en bergachtige wegen : reken ongeveer dat je tussen de 45 en 60 km per uur kunt afleggen maximaal afhankelijk van de soort weg. Voor een dagtrip (als je weer naar het punt van vertrek terug gaat) neem dan ongeveer maximaal 100 km enkele reis want je wilt uiteraard ook genoeg tijd nemen om een stadje of dorpje te bezichtigen of een uurtje op het strand te genieten. 


Mobirise Website Builder

Een paar leuke spots

Mobirise Website Builder
Het binnenland, de stadjes en dorpjes

Als je vanaf de kust naar het binnenland gaat zijn er tal van stadjes en dorpen die het bezoeken waard zijn. Na een kilometer of 20 van de kust merk je ook dat het rustiger gaat worden en als je op een lokaal terrasje gaat eten of wat drinken merk je dat de prijzen veel lager zijn, bijvoorbeeld 90 cent voor een koffie of espresso. 

Mobirise Website Builder
Op zoek naar strandjes en baaitjes

Als je wat meer zoekt naast de gewone bekende stranden (spiagge) en een stop maakt waar je bijvoorbeeld slechts een paar auto's ziet staan en meestal een wandeling maakt van paar minuten naar beneden kom je de mooiste rustige baaitjes tegen waar in het hoogseizoen ook maar een paar mensen zitten. 

Mobirise Website Builder
Het ruige heuvel- en berggebied

Een andere mooie variatie van het landschap zijn de bergen waar je waterbronnen, beekjes en watervalletjes tegen kunt komen. Ook tijdens een hete dag is het hier goed vertoeven omdat je dan wat schaduw en koelte kunt vinden. 

Follow Us

Voor meer informatie : 
info@genieteninsardinie.nl

© Copyright 2022 Nearshore.nl - All Rights Reserved

Easy Website Builder